Във връзка с прилагането на чл. 14 а, ал. 7 от Наредба № 1/30.01.2012 за контрола и опазването на горските територии, ДЕЖУРНИЯТ ТЕЛЕФОН ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА SMS за района на РДГ Пазарджик е: 0879 64 39 92 . На този телефонен номер собствениците/ползватели на обекти по чл.206 от ЗГ, могат да уведомяват РДГ Пазарджик чрез SMS, когато систената за постоянно видеонаблюдение прекъсне и в послeдствие започне да работи.

НачалоНовини 2019/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.10.2019 - Двама нарушители на Закона за горите, каруци, моторни триони и дърва за огрев са задържани в землището на с. Катунец, община Угърчин

Транспортиране на незаконно добита дървесина в землището на с. Катунец са установили вчера служители на Регионална дирекция по горите – Ловеч, Държавно горско стопанство - Лесидрен и РУ на МВР – Угърчин при извършване на съвместна проверка на територията на община Угърчин. Нарушителите – седем лица, извозващи дървесина със седем конски каруци, бягат и правят опит да се укрият от проверяващите. След преследване са заловени двама от тях, които са задържани за 24 часа в РУ на МВР Угърчин. От служителите на МВР е започнала предварителна проверка и се установяват другите извършители.

Задържани са каруците и транспортираните с тях дърва за огрев, както и три моторни триона.