Във връзка с прилагането на чл. 14 а, ал. 7 от Наредба № 1/30.01.2012 за контрола и опазването на горските територии, ДЕЖУРНИЯТ ТЕЛЕФОН ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА SMS за района на РДГ Пазарджик е: 0879 64 39 92 . На този телефонен номер собствениците/ползватели на обекти по чл.206 от ЗГ, могат да уведомяват РДГ Пазарджик чрез SMS, когато систената за постоянно видеонаблюдение прекъсне и в послeдствие започне да работи.

НачалоНовини 2020/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

17.01.2020 - Ученици от Чепеларе на урок в ЛЗС - Пловдив

Открит урок с единадесетокласници от гр. Чепеларе се проведе в Лесозащитна станция Пловдив. Експертите представиха пред учениците от ПГСГСТ "Н. Й. Вапцаров", специалност „Горско и ловно стопанство“ общата административна структура на системата на горите, основните лесовъдски и лесозащитни дейности, важността на лесозащитните мероприятия за състоянието на горските екосистеми.

След запознаване с основните болести и вредители по горскодървесната растителност, младежите имаха възможност сами да диагностицират различни заболявания и вредители с технически средства на ЛЗС - Пловдив. Учениците отрязаха клонки и заложиха в лабораторията на Станцията фотоеклектори, с които под действието на светлината, топлината и влагата да се излюпят и изолират насекомните вредители.

Срещата се проведе във връзка с отбелязването на шейсетгодишнината на Лесозащитната станция и е част от предвидените за провеждане мероприятия с подрастващи.